cbuygo.com използва "бисквитки", за да Ти предостави най-доброто потребителско изживяване!

Протектор за екрана от стъкло или фолио? Плюсове и минуси.

Публикувано от bunx 03/05/2016 0 Коментар(и)

Протектор за екрана от стъкло или фолио? Плюсове и минуси

 

Всеки от нас иска да запази екрана на смартфона си възможно най-дълго. Затова, ние от cbuygo.com решихме да покажем плюсовете и минусите на протекторите от стъкло, и на тези от фолио, за да може всеки сам да прецени заслужава ли си по-голямата инвестиция в стъклен протектор.

 

За да може да направим по-добра съпоставка ще разделим сравнението на предпазителя от стъкло и този от фолио по няколко основни критерия. Така, ще ви е по-лесно да прецените дали плюсовете и минусите на двата вида протектори си заслужават.

 

Цена: Протекторът от фолио е доста по-евтин в сравнение с този от стъкло. Най-евтините стартират от 3-4лв. и могат да достигнат до 15-20лв. за модел от по-известна и реномирана марка. Най-евтиния протектор от стъкло ще ви струва около 7-8лв., като е спорно дали ще си заслужава парите, докато най-скъпите и доказали се предпазители от подсилено стъкло може да достигнат суми от порядъка на 50-60 лв. В този критерий, може да кажем, че разликата между скъпите протектори от фолио и най-евтините от стъкло не е голяма, така че, ако търсите протектор в този ценови диапазон, качествения предпазител от фолио по нищо не отстъпва на този от стъкло.


 

Издръжливост / Здравина: Протекторите от подсилено стъкло са доста по-здрави от тези направени от фолио. Ако трябва да сравним два протектора в един ценови клас, то този от стъкло ще е със сигурност по-здрав, което главно се дължи на материала и дебелината на самия предпазител. Тези от стъкло са обикновено с дебелина от 0.22-0.5мм, докато тези от фолио - 0.1мм. Също така, евтините протектори от фолио се драскат много по-лесно.

 

Чувство при допир: Екраните на повечето телефони в наши дни са изработени по т.н. Gorilla Glass технология, или някакъв друг тип закалено стъкло. При поставяне на протектор от фолио се губи чувството от допир със стъкло, както също и чувствителноста на самия екран при работа.

 

Външен вид: Поради по-голямата си дебелина, протектора от стъкло е по-лесно забележим, когато бъде поставен върху по-тънък телефон, като новия Xiaomi Mi5. Това със сигурност може да подразни някой, който държи изключително много на дизайна на своя смартфон.

 

Поставяне: Поставянето на протектор вече не е толкова наложително, колкото беше преди няколко години. Използването на Gorilla Glass, или друг вид закалено стъкло при изработката на екрани, ни кара да се чувстваме доста по-сигурни при евентуално изпускане на нашия телефон или таблет. Но колкото и здрави да са тези материали, поставянето на протектор е винаги една допълнителна застраховка. Gorilla Glass екрана е наистина изключително здрав, но той също може да бъде надраскан от пясък или ключове в джоба ви. Същото важи и за протектора от закалено стъкло, но той е много по-лесно да бъде сменен, отколкото екрана на телефона ви. И при двата вида предпазители - тези от стъкло и тези от фолио, е необходимо да изчистите добре екрана, преди да поставите протектора. Въпреки всичко, поставянето на стъклен протектор е много по-лесно от това на протектор от фолио.  

 

Ние, от cbuygo.com сме на мнение, че и двата типа протектори ще предпазят телефона ви от надраскване или спукване на екрана. Разбира се, протектор от стъкло е за предпочитане, но трябва да се вземат предвид и неговите минуси. Каквото и да изберете, може да разчитате на нашите консултанти, които с удоволствие ще ви дадат напътствия при избора на протектор.

Напишете коментар