cbuygo.com използва "бисквитки", за да Ти предостави най-доброто потребителско изживяване!

Xiaomi e лидер на пазара на смартфони в Китай

Публикувано от bunx 23/02/2016 0 Коментар(и)

Xiaomi e лидер на пазара на смартфони в Китай

 

Колко от вас бяха чували за Xiaomi в България преди 3 или 4 години? Освен тези, които по цял ден търсеха различни евтини телефони, смарт часовници, таблети и камери от китайски сайтове, и шепа автори на статии за пазара на високи технологии, Xiaomi беше марка, която имаше проблеми с налагането си на собствения пазар, камо ли да мисли за разширяване на дейността си в Европа.

 

В началото на 2016г. се оказа обаче, че именно тази неизвестна никому до преди няколко години марка за телефони, таблети и камери, изпревари лицето на Китай в света на високите технологии - Huawei. Въпреки, че не успяха да осъществят предвидените доставки за 2015 година, Xiaomi са лидери на китайския пазар с дял от 19%, докато Huawei са на второ място с 15.7% по данни за последното тримесечие на отминалата година. Според същото проучване, Apple запазват третата си позиция с 13.7%, докато четвъртото място отново е за Samsung, който обаче значително изостава от прекия си конкурент на световните пазари и е с пазарен дял от 7.8%.

 

Ние, от cbuygo.com винаги сме твърдели, че продуктите на китайския производител, без значение дали става дума за смартфони, таблети, камери или аксесоари се отличават от конкуренцията, поради отличното съотношение цена - качество. Доказателство за това е отличния модел Xiaomi Redmi Note 3, който освен, че наложи още повече марката в България, е и основната причина за отличните продажби в Китай в последното тримесечие на 2015 година. Въпреки тези окуражителни данни, от Xiaomi са недоволни, че не са достигнали планираните продажби за 2015 година. Тук, искаме да отбележим, че доставките на смартфони и таблети с марка Xiaomi миналата година са били 70 милиона бройки, което по думи на представители на компанията е много под очакванията, които са били заложени.

 

Въпреки успешния завършек на предходната година, повечето анализатори смятат, че Huawei няма да оставят нещата просто така, и ще бъдем свидетели на още по-оспорвана битка на върха на най-бързо развиващия се пазар на смартфони и таблети в света. Тук, ние от cbuygo.com смятаме, че Xiaomi също нямат за какво да се тревожат, тъй като силния старт на годината е гарантиран с пускането на новия флагман на компанията - Xiaomi Mi5. Както вече споменахме, смартфонът се очаква да бъде пуснат в първото тримесечие на тази година, и по нищо не отстъпва на флагманите на другите марки.


На cbuygo.com може да намерите още много интересни новини за тази все още екзотична марка смартфони в България. Искаме да ви напомним, че освен с първокачествените си телефони, Xiaomi предлагат богат избор от таблети и камери, които са на същото високо ниво, като утвърдения бестселър за последната година - Redmi Note 3.

Напишете коментар